Sponsors

Flevoparq strijdtoneel politie NK tafeltennis

Al eerder was de Nederlandse politie sportief aanwezig in het racketcentrum Flevoparq in Dronten, maar niet eerder werd er een heus Nederlands kampioenschap gehouden. Op vrijdag 20 november is Flevoparq het strijdtoneel voor het NK tafeltennis voor politiemedewerkers. Het niveau is behoorlijk hoog. Diverse spelers komen in de landelijke competitie uit in de op een na hoogste klasse; de 1e divisie van de NTTB. Het complete Nederlands Politie Tafeltennisteam zal ook aan het NK deelnemen. Men is overdag welkom om te komen kijken. De finales zijn rond 16.00 uur.

De ordebewaarders in het blauw weten de weg naar Flevoparq goed te vinden. De week erna, vrijdag 27 november, is er namelijk een racketlon-toernooi voor politiemedewerkers. Dan zal blijken of de tafeltennissers, maar ook andere politiesporters slechts uitblinken in hun eigen sport of dat zij ook het badminton, squash en (tafel)tennis beheersen. Racketlon is een strijd in deze vier sportonderdelen. Het gaat er daarbij niet om hoe goed je bent in je eigen discipline maar of je beter bent dan je tegenstander over alle vier de onderdelen gerekend.

Omdat Flevoparq zich uitstekend leent voor het bedrijven van diverse politiesporten en men er ook beschikt over organisatiekennis voor deze specifieke doelgroep, zullen er in de toekomst meerdere politiewedstrijden, -toernooien en -kampioenschappen worden gehouden. Zo staat er een nationaal squashkampioenschap gepland in maart 2010. Onderzocht wordt of de politie sportdag 2010 met deelname van bijna 400 deelnemers naar Flevoparq kan worden gehaald. Omdat het ook sporten en onderdelen betreft als atletiek, voetbal, zwemmen, mountainbiken, touwtrekken en hindernisbaan run zullen er faciliteiten en velden van het verschillende sportverenigingen op het Sportpark Burg. Dekker worden ingezet.