Sponsors

Drontenaar, Jurgen Haan, wint Racketlon Flevoparq

Afgelopen weekend was de tweede editie van de WILSON Challenger Racketlon bij Flevoparq. Racketlon is (zoals triatlon, decatlon, duatlon, ...) een individuele meerkamp van  vier verschillende racketsporten:  TAFELTENNIS – BADMINTON - SQUASH - TENNIS. Een wedstrijd tussen twee spelers bestaat uit één set (tot 21 punten) in alle vier de sporten, met dezelfde puntentelling. De speler die cumulatief de meeste punten scoort, is de winnaar.  Het gaat er om hoe allround je bent en niet in hoeverre je uitblinkt in een van de sporten. Een top Racketlon speler is niet per definitie een topspeler in een van de individuele sporten.

Het toernooi bij Flevoparq kende een internationale bezetting. In totaal deden 75 deelnemers mee in de verschillende categorieën. Omdat over twee weken het WK Racketlon in Duitsland is, namen een tiental buitenlanders de moeite om naar Dronten te komen om punten te verdienen voor een beter plaatsing. Het waren niet alleen de buitenlandse toppers die Racketlon hebben ontdekt. Er deden maar liefst 17 spelers uit de regio mee. Het beste resultaat werd geboekt door Jurgen Haan. De docent lichamelijke oefening bij het Ichtus Dronten is sinds een jaar verslaafd aan racketlon. Tennis is zijn eerste sport, maar hij is nu ook lid van de tafeltennisvereniging en de squashclub van Flevoparq. Hij is dan ook 3 a 4 avonden in de week te vinden op een van de banen van Flevoparq. In de finale van de heren B won hij van Hans Maarten Cardinaal uit Harderwijk. Jurgen Haan gaat over twee weken ook naar Duitsland om een poging te wagen om Wereldkampioen te worden in de categorie heren C. 
 

Toptennisser faalt in Elite klasse

Bij de Elite categorie deed een groot aantal van de Nederlandse top mee. Torenhoge favoriet Bart Beks verloor verrassend in de finale. Bart Beks is de nummer 24 van Nederland met tennis en de huidige nationale kampioen Racketlon. Hij verloor echter van zijn teamgenoot bij het Nederlands team, Alwin Krist. Een uitslag die zeer verassend te noemen is. Bij de dames A won Karin Geertsma door Joyce Crouse achter zich te houden. Karin Kloosterziel uit Dronten werd verdienstelijk derde.

Thony Schwab van Flevoparq was zeer tevreden over deze tweede editie, maar wil volgend jaar weer een stapje verder. Door het prijzengeld te verhogen, wil hij proberen ook top20-spelers te lokken naar Dronten en het totale deelnemersveld richting de 100 deelnemers te tillen. Voor de regionale spelers zal er maandelijks kleinere racketlontoernooien worden gehouden en instuif weekenden worden georganiseerd.