Sponsors

1e Open Bowlingkampioenschap van Dronten!

Op zondag 7 juni jl. was het rond 13.00 uur een drukte van belang rond het sportcentrum FLEVOPARQ, aan de Educalaan 37 in Dronten. Er liepen squashers, (tafel)tennissers en andere vaste bezoekers naar binnen. Wat gingen zij doen ….. ??

Die dag werd het 1ste open bowlingkampioenschap van Dronten, het Flevoparq Bowlingtoernooi 2009, georganiseerd. Immers is het Flevoparq ook zes bowlingbanen rijk en waarom zouden die voor zo’n toernooi niet gebruikt worden ? Daarom was er voor een ieder die maar mee wilde doen ruimte om zich te bewijzen op de geoliede banen. Ruim veertig deelnemers hadden zich vooraf ingeschreven en werden in twee groepen over de banen verdeeld. Een aantal had voordien slechts ooit een balletje gegooid onder het genot van een hapje/drankje of een bittergarnituurtje. Anderen waren professioneler en hadden zelfs eigen ballen en/of schoenen. Voor iedereen was er plaats !

Na de eerste speelronde, waarin scratch werd gespeeld (de recht toe recht aan puntentelling, zonder handicap) werden degenen met de hoogste score met elkaar ingedeeld voor de tweede speelronde. Degenen met de minst behaalde punten speelden daarna weer.  Na de tweede ronde bleek de top 6 niet ver uit elkaar te liggen; slechts 24 punten verschil !

In een spannende derde en laatste ronde bleek de nummer 10 een score van 177 te halen en daarmee in te lopen naar een derde plaats ! Wie had dat verwacht ?

 

De uiteindelijke uitslag van de prijswinnaars:

1. Bas van der Bas
2. Debian Oostra
3. René Vereecken

 

Thony Schwab, eigenaar van Flevoparq, reikte de prijzen uit die bestonden uit tegoedbonnen, besteedbaar in Flevoparq en een dinerbon van King Wok uit Dronten. Tijdens het afsluitende heerlijke Chinese buffet van dezelfde King Wok, vond er nog een gratis verloting plaats met eveneens weer te winnen tegoedbonnen van Flevoparq en Chinees restaurant King Wok.

Tenslotte kreeg iedereen nog de gelegenheid om een afsluitend en ontspannend balletje te gooien en werd er tot laat in de avond nagesproken over een geslaagd evenement dat spoedig weer voor herhaling vatbaar is !

Binnenkort zal de bowling een face-lift krijgen en wordt er gekeken naar de mogelijkheid om een bedrijvencompetitie op te starten. Ook interesse om te bowlen ? Neem dan contact op met het Flevoparq (0321-388 700) om de mogelijkheden daarvan te bespreken. Wie weet tot ziens!

 

Namens team Flevoparq,
Bas van der Bas.