Sponsors

Flevoparq Dronten klopt Den Haag

Flevoparq heeft een 9-6 overwinning geboekt op de Haagsche squashformatie. Een belangrijke zege die wel met de nodige hindernissen werd behaald. Teamcoach Thony Schwab werd in de middag onaangenaam verrast door een telefoontje van zijn Hongaarse nummer 1, Mark Krajscak, dat hij met autopech was gestrand in Luxemburg. Normaal komt Krajscak altijd per vliegtuig, maar dit keer kwam hij met de auto na een toernooi in Duitsland. Helaas is hij dus nooit aangekomen. Niels Hoevenaars mocht daarom zijn opwachting maken. Echter het strijdplan viel in duigen. Doordat bij Den Haag hun topper LJ Anhema ontbrak, was er een goede kans op een overwinning. Nu kantelde de kansen in het nadeel van Flevoparq.

Niels Hoevenaars
speelt in het tweede team en was ook een tijdje geblesseerd. Hij speelde echter een spectaculaire wedstrijd. Nadat hij de 1e game won, leek hij zijn kruit te hebben verschoten en verloor de volgende 2 games. In de 4e game stond hij vervolgens 10-6 achter. Hij overleefde maar liefst 5 matchpoints om vervolgens de game te winnen en daarna ook de wedstrijd. Een leuke en onverwachte opsteker.

Helaas verloor
Glenn Keenan vervolgens kansloos met 3-0, waardoor de stand weer gelijk was.

In de afsluitende wedstrijden moest de Noor Kim Killingberg dus winnen om de winst veilig te stellen. Zijn tegenstander Neeraj Aggarwal uit Australië won echter de 1e game en leek ook de betere speler. Echter de Noor in dienst van Flevoparq schakelde een tandje hoger en won vervolgens de wedstrijd. Ondanks dat de overwinning minder hoog was dan verwacht, was er toch tevredenheid bij coach Thony Schwab. Flevoparq staat weliswaar nog laatste, maar blijft de concurrentie in het vizier houden.  

Klik hier voor de berichtgeving van Omroep Flevoland