Sponsors

Flevoparq handhaaft zich in de Eredivisie Squash

In de laatste speelronde heeft het squashteam van Flevoparq zich veilig gespeeld. In de thuiswedstrijd werd overtuigend Victoria uit Rotterdam verslagen met 12-2. Er waren 5 punten nodig om Utrecht te passeren op de ranglijst. Dit werd dus ruimschoots gehaald, maar het was van te voren wel spannend of dit haalbaar zou zijn. Rotterdam stond op de tweede plek en heeft een sterke  selectie. Echter de Rotterdammers waren ook uitgeschakeld voor landstitel door het behaalde landkampioenschap vorige week van Esrein Hengelo. Flevoparq hoopte daarom dat de Rotterdammers hun topspelers niet zouden opstellen. Dat was dus ook het geval. Een fortuinlijke meevaller.
 
Echter er moest dan nog wel gewonnen worden. De Australische Nederlander, Glenn Keenan zette Flevoparq op een 3-0 voorsprong en nam een hoop druk weg voor debutant Jurrien Smeets. Jurrien had de zware taak om in te vallen voor Routinier, Lucas buit, die voor zijn functie als bondscoach in Zwitserland vertoefde voor het EK voor jong oranje spelers. Jurrien speelde echter of hij een vaste waarde was en versloeg Ton Mijs met 3-0. Hierdoor was lijfsbehoud een feit. De laatste wedstrijd was voor de kerverse international, Marc ter Sluis. Hij is op zijn negentiende jaar geselecteerd voor het Nederlands team, dat in Mei het EK voor landenteams gaat spelen. Marc was licht geblesseerd aan zijn pols en speelde op halve kracht. Echter op wilskracht won hij met 3-2. 
 
Teammanager en coach, Thony Schwab, is tevreden over het afgelopen seizoen en kan zich nu richten op volgend seizoen.  De club is actief bezig met werving van sponsors en hoopt zich volgend seizoen te mengen in de strijd om de bovenste plekken.

TV item Omroep Flevoland